Vybavenie bufetu, Cateringový nábytok, Termosky

Bufet je gastronomické zariadenie, v ktorom sa v krátkom čase obslúži veľký počet zákazníkov. Správne zvolené usporiadanie vybavenia, nielen že zlepší a uľahčí prácu, ale ponúkané jedlo je i pekne prezentované. Tu je všeobecne známe príslovie, že jeme i očami. Čím viac sú produkty dostupnejšie a chutnejšie, tým väčšia je šance na úspech. Je teda potreba sa postarať o správne zvolené vybavenie. Z čoho sa skladá základné vybavenie bufetu?

Čo je to bufet?

Podľa definície je bufet miestom rýchleho občerstvenia priamo z pultu. Zákazníci tak majú ľahký prístup (predovšetkým vizuálny) na ponúkané produkty a preto je veľmi dôležité, aby jedlo bolo dobre prezentované, vypadalo chutne a čerstvo. Kľúčom k úspechu je vystavenie a rotácia produktov, tak aby celková prezentácia nebola narušená, napríklad pohľadom na vysušené kúsky mäsa a vädnúcu zeleninu. Bufet je teda charakterizovaný ako samostatne fungujúci kontinuum, v ktorom môže dochádzať i k znehodnocovaniu predávaných produktov, vďaka čomu môže dôjsť k odradeniu nákupu potencionálnych klientov. Niektoré produktu, menej predajné, môžu vo vitrínach ležať dlhšiu dobu, preto je veľmi dôležité používať správne vybavenie, aby sme predišli k nechcenému znehodnoteniu ponúkaných produktov.

Bufet musí mať must – have

Každý bufet má iné potreby. Niektorí sa špecializujú na rýchle občerstvenie, iní na šaláty, večere, alebo obedňajšie menu. Každý z týchto ponúkaných produktov potrebuje odlišné podmienky prezentácie. Šaláty by mali byť prezentované v chladiacich vitrínach, naopak teplé jedlá aspoň pri pokojovej teplote. Výrobcovia zariadenia preto plnia požiadavky klientov a ponúkajú rôzne typy banketového a cateringového nábytku. V závislosti ponúkaných produktov by mal byť bufet vybavený teplými a chladiacimi vitrínami. Teplé vitríny sú určené na hlavné jedlá, rôzne mäsá a prílohy. Chladiace vitríny sú základným doplnkom na podávanie rôznych šalátov.

Diabol je v príslušenstve

Okrem základného vybavenia nesmieme zabudnúť i na menšie vybavenie ako sú servírovacie podnosy a tácky, etažéry a tortové stojany, chafingy – to vše je dôležité ako varné dosky alebo stoly. Nesmieme ale zabudnúť ani na nápoje. Rôzne typy a veľkosti gastronomických termosiek umožňujú uchovanie teplých polievok alebo nápojov po dlhšiu dobu. Pokiaľ si myslíte, že veľké náklady na bufetové vybavenie skončilo – mýlite sa. Existuje mnoho ďalšieho vybavenia, ktoré sa nezdajú byť drahé, ale môžu zaťažiť vašu peňaženku.

Kde kúpiť cateringový nábytok?

Vybavenie pre stravovacie zariadenia je najlepšie dokončiť naraz. Takúto možnosť Vám ponúka obchod Gastromania.SK. Všetko potrebné vybavenie, od teplých vitrín až po termosky si môžete objednať on-line s dodaním priamo domov. Predávame vybavenie nielen v najvyššej kvalite, ale tiež za nízke ceny.

Usporiadanie gastronomického vybavenia vo Vašom zariadení musíte mať dobre premyslené. V závislosti od ponúkaného jedla budú vaše potreby odlišné. Stojí za zváženie, či sa chcete zamerať na jeden druh jedál alebo či budete chcieť čo najširšiu možnú ponuku. Každé rozhodnutie môže mať značné náklady, preto by ste mali využiť obchod Gastromania.SK, kde vysoká kvalita ide ruka v ruke s prijateľnými cenami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *